Hovden Fiskeindustri AS er ei fiskeribedrift lokalisert på yttersida av Vesterålen i Bø kommune. Bedriften ble etablert i 1995, Hovden ble kjøpt samme år, men stedet har ei lang og tradisjonsrik historie før det som et av de mest aktive fiskevær i Vesterålen.
Beliggenhet og optimale forhold for fiskerne har gjort Hovden attraktivt som utrorsvær.

Kort vei til de rike fiskebankene utafor Bø og Vesterålen, gode havneforhold med liggekai, bunkers, strøm, vann og overnatting samt nybygd serviceanlegg for fiskerne med foreløpig 5 egnerbuer er noe av den investering og tilrettelegging som er gjort de senere år.

Betydelig er investert i infrastruktur. Det er i 2005 tilrettelagt industriareal og ny kai, 95m. Det bygges helt nytt fiskeindustrianlegg som står ferdig desember 2005.
Vi prioriterer tilrettelegging for kystflåten som gir oss det beste og ferskeste råstoffet.

Hovden Fiskeindustri AS produserer tørrfisk og saltfisk. Det milde klimaet og de spesielle luftstrømmene som feier over det åpne landskapet gjør Hovden spesielt velegnet til tørrfiskproduksjon. Saltfisk produseres innafor visse sorter og størrelser.

Hovden Fiskeindustri AS har bygd opp egen avdeling for foredling til forbruker og stor husholdning. Målsettinga er å etter hvert nå flest mulig med våre unike produkter og ferdigvarer som er produsert av de beste og ferskeste råvarer. I vårt produktspekter finner en blant annet lutefisk og saltfisk. Alt laget med base i lokale og nordnorske råvarer. Vi har kontroll med produktet fra fisker til forbruker. Hos oss er kvalitet en selvfølge, derfor er våre rutiner på mottak produksjon og pakking strenge. Dette for at vi skal kunne være stolte av de produkter vi sender fra oss, og vi for at vi skal kunne gi våre kunder det beste innen fisk og fiskemat.